De stemprocedure voor de gemeentes die digitaal stemmen is enigszins gewijzigd. Wanneer je je stem hebt uitgebracht, print de stemcomputer je stem uit op papier. Dit papiertje moet je opnieuw inscannen.

Om het stemmen op 14 oktober vlot te laten verlopen, geeft de gemeente Lille haar burgers de kans om de nieuwe stemprocedure te leren kennen. De gemeente neemt hiervoor een aantal initiatieven.
 
Wie wil, kan vanaf nu tot 10 oktober het stemmen al komen oefenen in de bibliotheek van Lille en in het gemeentehuis. Op beide plaatsen is hiervoor een testomgeving opgesteld. Op de website van Lille vind je ook het filmpje ‘Digitaal stemmen doe je zo!’ van het Agentschap Binnenlands Bestuur. Hierin wordt de stemprocedure stap voor stap uitgelegd. De 12-stappen van de stemprocedure waren ook al te lezen in Info Lille, het informatieblad van de gemeente.
 
Daarnaast trekt de gemeente Lille ook naar haar OKRA-verenigingen om de nieuwe stemprocedure te laten testen. Door deze initiatieven te nemen, hoopt Lille dat het stemmen op de verkiezingsdag vlot verloopt.
 
 
Opleidingsdata OKRA’s enkel voor de pers:
 
-      12 september 2012 om 14 uur: OKRA Gierle. Opleiding in parochiecentrum Sint-Jan, De Nefstraat in Gierle
-      18 september 2012 om 14 uur: OKRA Poederlee. Opleiding in lokaal naast kinderopvang, Dorp 17 in Poederlee
-      24 september 2012 om 14 uur: OKRA Wechelderzande. Opleiding in zaaltje oude jongensschool, Vlimmersbaan 4 in Wechelderzande
-      1 oktober 2012 om 14 uur: OKRA Lille. Opleiding in polyvalente lokaal bib Lille, Kerkstraat 22b in Lille